Prelungesti autonomia bateriei MacBook -ului tau - astfel incat sa te tina bateria mai mult - setarile din Energy Saver.

Cum sa prelungesti autonomia bateriei MacBook-ului tau

Cum sa prelungesti autonomia bateriei MacBook-ului tau

Exista cateva setari pe care le poti face, astfel incat sa te tina bateria mai mult. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa ajustezi setarile din Energy Saver.


Pasul Unu
Click pe iconita bateriei din partea dreapta sus a ecranului.


Pasul Doi
Din meniul defilant care se deschide, selectati o setare e energiei predefinita de Apple. Cele trei optiuni disponibile sunt: Better Energy Savings, Normal, si Better Performance (engleza pentru "Economisire energie, normal si performanta crescuta").

Daca laptopul este in priza probabil ai vrea sa alegi Better Performance. Pentru a avea cea mai lunga viata a bateriei selecteaza Better Energy Savings.

Pasul Trei
Pentru a configura setarile selecteaza Open Energy Saver... din meniu.
Energy Saver

Pasul Patru
Optiunile din Energy Saver se vor deschide intr-o noua fereastra. Selecteaza Battery din meniul "Settings for:". Asta iti va permite sa configurezi setarile energetice atunci cand lucrezi doar pe baterie.


macBook

Pasul Cinci
Selecteaza Custom din meniul "Optimization:".

Pasul Sase
Fereastra preference (preferinte) se va extinde pentru a-ti arata mai multe optiuni. Daca nu se intampla asta, fa click pe butonul Show Details. Acum selecteaza tab-ul Sleep.
baterie apple

Pasul Sapte
Vei vedea doua slidere in fereastra. Primul slider iti permite sa alegi in cat timp computerul intra in modul "sleep". De exemplu, daca il pui la 15min, dupa 15 minute de inactivitate, computerul va intra automat in modul sleep.


Al doilea slider iti permite sa alegi in cat timp monitorul intra in modul sleep (se opreste practic).


Nota***: Cu cat setarea este mai in stanga, probabil cu atat te va tine bateria mai mult.

Poti sa bifezi si optiunea Put the hard disk(s) to sleep when possible - aceasta optiune va pune hard-disk-ul in modul sleep. Si aceasta optiune va economisi bateria.


Pasul Opt
Click pe tabul Options pentru mai multe optiuni

Aici poti bifa pentru a activa oricare dintre trei optiuni.
- Luminarea putin redusa a display-ului atunci cand se foloseste aceasta sursa de energie.
- Reducerea automata a luminozitatii display-ului inainte de a intra in modul sleep pentru display
- Afiseaza starea bateriei in bara de meniu

Primele doua optiuni vor creste desigur durata bateriei.

Pasul Noua
Managerul de energie iti permite sa programezi intrari si iesiri din modul sleep. Click pe Schedule... pentru a deschide fereastra planificarilor.


Pentru a planifica o ora pentru intrarea sau iesirea din modul sleep, selecteaza / bifeaza optiunea / le ”Start up or wake”. Alege o zi sau un grup de zile din meniu, si pe urma specifica ora.

Pentru a planifica o ora pentru oprirea computerului, bifeaza casura de jos si alege Shut Down din meniu. Alege o zi sau un grup de zile din meniu, si pe urma specifica si ora.

Pentru a planifica o ora pentru a intra in modul sleep, bifeaza casura de jos si alege Sleep din meniu. Alege o zi sau un grup de zile si pe urma specifica si ora.

Indicii
Mai exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti conserva bateria:
- Redu luminozitatea monitorului manual, apasand tasta F1.
- Opreste placa wireless daca nu folosesti reteaua.
- Opreste bluetooth daca nu il folosesti.