Win Pwn - Decodarea iPhone - Jailbreak iPhone 2.0 - Deblocare iPhone 2.0 sub Windows XP decodare deblocare iPhone 2.0 cu WinPwn Win Pwn pt windows

Decodare Deblocare iPhone 2 - Win Pwn

Cum sa iti decodezi iPhone-ul cu WinPwn 2.0(.1) Jailbreak
Decodare deblocare iPhone 2 sub Windows XP cu Win Pwn - WinPwn Windows XP


ACTUALIZAT (8/09)

Noul WinPwn este acum disponibil (2.0.0.4). Va decoda ( ‘pwn’ ) firmware-ul iPhone versiunea 2.0.1. Linkuri inspre firmware sunt disponibile in Pasul #2 - descarca versiunea iPhone 2.0.1

Descarca AICI sau AICI.

ACTUALIZAT (7/25 12:45 PM)

Noul WinPwn este acum disponibil (2.0.0.3)

De pe pagina WinPwn:
“2.0.0.3 repara progblema Ipwner si erorile 16xx. De asemenea va repara bugul iPod ipsw Builder failure.”

Descarca-l AICI sau AICI.

ACTUALIZAT (7/24 1:25 AM)

Pasul 12 s-a schimbat. DESELECTEAZA optiunea “Activate Phone” (este selectata ca si setare implicita) daca ai un iPhone codat pentru o anumita retea, care a fost deja activat. Dupa ce faci restore cu IPSW, iPhone-ul tau (conectat la computer cu iTunes pornit) se va Activa corect. In caz contrar, nu vei avea semnal si nici nu va fi detectata reteaua de telefonie mobila (** vezi captura de ecran de la sfarsitul articolului).


Aici este ghidul decodarii" iPhone-ului tau folosind Windows, cu WinPwn 2.0.

Nu este la fel de usor si intuitiv decat PwnageTool 2.0 jailbreak pentru Mac, acasa ca urmati cu mare atentie instructiunile de mai jos si tineti cont ca o faceti pe propria raspundere!

Pentru referinte, am folosit un iPhone de prima generatie, WinPwn v2.0.0.2 (folositi v2.0.0.3 sau cea mai recenta), si am mers doar pe decodare (si nu deblocare). Asigurati-va ca aveti iTunes 7.7 instalat si ca iPhone este conectat la PC.

Mai intai, cateva note inainte de a incepe de pe site-ul WinPwn:

 • TREBUIE sa dezinstalezi winpwn inainte de a instala o versiune noua
 • Asigura-te ca ai cea mai noua versiune de iTunes (Momentan e 7.7)
 • WinPwn foloseste 300MB de memorie ram (maxim) din cauza extragerii ipsw in memorie
 • Trebuie mai intai sa dai click pe browse si sa incarci un IPSW pentru a folosi WinPwn
 • Pentru versiunea 2.0 doar fisierele *5A347_Restore.ipsw sunt valide. Imaginea 345 nu va functiona
 • Daca iti apare mesajul " Failed to load image catalog/payload catalog", totul este in regula si nu vor aparea probleme
 • Daca esti pe reteaua AT&T (SUA) nu activa sau instala Youtube Fix
 • 1. Descarca WinPwn (ultima versiune) - Momentan e WinPwn 2.0.0.2 2.0.0.3, 2.0.0.4 (pentru Firmware Apple 2.0.1) dar verifica site-ul WinPwn pentru a vedea daca exista o versiune mai recenta.

  2. Descarca .ipsw pentru iPhone, salveaza-l pe desktop:

  • pentru generatia 1 descarca (UPDATE: 2.0.1) AICI
  • pentru 3G descarca (UPDATE: 2.0.1 AICI
  • pentru iPod Touch descarca (UPDATE: 2.0.1) AICI


  3. Porneste WinPwn .exe si instaleaza-l.


  4. Inchide readme (se deschide automat).


  5. Finalizeaza instalarea.


  6. Deschide WinPwn.


  7. Click ‘Browse .ipsw’ si selecteaza fisierul .ipsw descarcat la pasul 2.


  8. Click ‘IPSW Builder’.


  9. Primul tab, Aplicatii:

  • Cydia - probabil vrei asta daca "evadezi", pentru ca iti va trebui sa instalezi aplicatii, asa ca bifeaza.
  • YouTube Activation Fix - de pe site-ul WinPwn: “Daca esti pe AT&T (SUA) nu trebuie sa activezi sau sa instalezi YouTube fix) - asa ca aici ramane neselectat.


  10. Al doilea tab, Imagini personalizate:

  Aici iti poti alege imagini personalizate pentru ecranul Boot / Loading (setare predefinita: Apple) si Restore (setare predefinita: dock-connect). Poti sa alegi imagini din computerul tau si de asemenea dintr-un catalog online (cu exceptia in care primesti mesajul "Failed to Load Image Catalog" cand WinPwn a pornit).

  Daca nu dai click pe nimic setarea va fi cea predefinita Apple / Dock, ceea ce am ales noi aici…


  11. Al treilea tav, Custom Payload:

  Probabil ca ar trebui sa lasi acest tab gol (asa am facut noi). Pe scurt, poti aici sa adaugi alte aplicatii la procesul de instalare astfel incat sa le ai pregatite in iPhone dupa ce procesul de decorare este complet. De exemplu, daca ai selectat Cydia in primul tab, ai creat deja un custom payload care va avea Cydia pregatit in Springboard dupa decodare.

  Le poti selecta din computerul tau (fisiere .tar) sau le selectezi din catalogul online (Cu exceptia situatiei in care ai primit mesajul “Failed to Load Payload Catalog” la pornirea WinPwn).


  12. Al patrulea tab, Advanced:

  Pentru aceasta sectiunea, lasa ‘Activate Phone’ selectat (este o setare implicita).

  Deselecteaza ‘Activate Phone’ si continua la pasul urmator daca ai un iPhone codat pe o anumita retea si care a fost deja activa - daca nu faci asta, nu vei avea semnal si telefonul nu va mai detecta reteaua de telefonie mobila (** vezi captura de ecran de la sfarsitul articolului). iPhone se va activa automat in iTunes, ulterior terminarii operatiunii de restore.

  Doar daca vrei sa deblochezi iPhone (ceea ce nu facem in acest tutorial), nu trebuie sa iti bati capul cu bootneuter, baseband updates, sau bootloaders.


  13. Click ‘Build .ipsw’ in stanga jos.


  14. Click ‘OK’ dupa ce primesti mesajul ‘Successfully Created IPSW File’.


  15. Acum click pe butonul ‘Ipwner’ si browse/selecteaza IPSW-ul tocmai creat. Click ‘OK’ dupa ce ai primit mesajul ‘Your Itunes has been Pwned!’

  NOTA: Daca ai incercat procesul WinPwn si ai primit erori 06, 1600, 1601, sau 1602, probabil ai sarit peste acest pas (asa cum am invatat noi pe pielea noastra dupa o ora de frustrari).

  16. Acum esti gata sa pui telefonul in DFU Mode.

  Pentru a face asta tine apasate butoanele ‘power’si ‘home’ simultan pentru 10 secunde (ceea ce va stinge iPhone), si ulterior elibereaza butonul ‘power’ si tine apasat in continuare pe ‘home’ inca 10 secunde. iTunes ar trebui acum sa detecteze iPhone si ecranul telefonului ar trebui sa fie COMPLET NEGRU. Daca vezi ecranul "docking" (conectat la computer), de fapt ai activat ‘Recovery Mode’ si va trebui sa repeti procesul pana vezi ecranul COMPLET NEGRU.


  17. iTunes should automatically load and now you must Shift-Restore (hold the ‘Shift’ key on your keyboard while clicking the ‘Restore’ button in iTunes) and select the custom IPSW you just created.


  18. Wait for the restore to take place and complete, wait for iPhone to activate automatically, note Cydia & App Store on your Springboard, and rejoice… congratulations, you’re iPhone has now been pwned!

  ** Here you see a successful activation (by unchecking “Activate Phone” under the Advanced tab, step 12)…note the upper-left corner with carrier information & bars.


  ** Aici se poate vedea o activare easuata din cauza ca optiunea “Activate Phone” a ramas activata. In coltul stanga sus se poate vedea lipsa semnalului (alterneaza cu textul ‘no service’) si nu se vede numele operatorului de telefonie mobila.