Deblocare Resoftare iPhone 2.0 - Decodarea iPhone - Jailbreak iPhone 2.0 - Deblocare iPhone 2.0 cu PwnageTools

Deblocare Resoftare iPhone 2.0 - PwnageTools

TUTORIAL: Deblocare iPhone 2.0

UPDATE: la mai putin de o zi de la lansare, iPhone Dev Team ne ofera PwnageTool 2.0.1, reparand cateva probleme minore prezente in versiunea 2.0. Daca ai folosit cu succes PwnageTool 2.0, nu mai este nevoie sa reiei procesul cu versiunea 2.0.1.


Acum ca iPhone Dev Team a lansat PwnageTool 2.0, este posibil sa deblochezi un iPhone cu firmware 2.0, din prima generatie (adica cele fara 3G). Mai jos voi explica cum sa deblochezi iPhone 2.0.

 

Ce iti trebuie pentru a debloca iPhone 2.0?


- iPhone 2G (adica iPhone din prima generatie, fara 3G)
- iTunes 7.7
- Mac OS X (versiunea de Windows a PwnageTool 2.0 ar trebui sa apara curand)
- PwnageTool 2.0, impreuna cu fisierele bootloader BL-35.bin si BL-46.bin. Poti downloada de aici un pachet care le contine pe toate.

- fisierul *.ipsw cu firmware-ul 2.0. iTunes se va oferi sa downloadeze acest fisier. In momentul in care te intreaba daca vrei sa il downloadezi sau sa il downloadezi si instalezi, selecteaza Download Only.

Inainte de a incepe

Inainte de a incepe intreg procesul, conecteaza iPhone-ul si fa-i o sincronizare din iTunes pentru a avea pe calculator toate contactele si informatiile la zi. Dupa instalarea firmware-ului 2.0 si deblocarea cu ajutorul PwnageTool 2.0, nu vei mai avea Installer. In schimb, ai la dispozitie Cydia, o alternativa a Installer-ului.
Pentru mai multe informatii despre Cydia, citeste aici.
Versiunea 2.0 a firmware-ului este destul de instabila, asa ca daca nu ai chef de aplicatii care se intrerup, poate vrei sa astepti. Citeste detalii despre problemele iPhone firmware 2.0.

Ce face PwnageTools 2.0?
PwnageTool 2.0 va construi un fisier ipsw, fisier de Recovery pentru iPhone, ce contine versiunea 2.0 a firmware-ului. Acest fisier este construit in asa fel incat nu mai este nevoie de alte aplicatii pentru deblocare, dupa ce ai facut Restore.

Porneste PwnageTool. Selecteaza iPhone (primul din stanga). Apasa pe butonul Next (albastru, dreapta-jos).

Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0
In acest moment PwnageTool va incepe cautarea fisierului de Restore iPhone1,1_2.0_*****.
Selecteaza fisierul ipsw gasit. Apasa butonul Next.
Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0

 

Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0La pasul urmator PwnageTool te va anunta ca fisierul Bootloader v3.9 nu este gasit. Se va oferi sa il caute pe internet. Daca ai downloadat pachetul de mai sus, apasa pe No. Acum vei fi intrebat daca doresti sa localizezi fisierul pe hard disk. Selecteaza Yes si cauta fisierul BL-39.bin in locatia unde ai downloadat/despachetat arhiva PwnageTool_2.zip. Selecteaza fisierul BL-39.bin si apasa Open.
Va trebui sa repeti pasul de mai sus si pentru fisierul BL-46.bin.

Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0

Acum PwnageTool te va anunta ca va “construi” un fisier cu extensia .ipsw, fisier ce poate fi folosit pentru a face Restore iPhone-ului din iTunes. Fisierul iPhone1,1_2.0_*****_Custom_Restore.ipsw va fi pus pe Desktop. Apasa butonul Yes.

Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0

 

Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0La pasul urmator vei fi intrebat daca este utilizator legal de iPhone (daca folosesti un iPhone cu abonament de la un operator agreat de Apple). In mod normal (iPhone-ul n-a fost inca lansat in Romania) vei apasa pe butonul No.

Acum PwnageTool va incepe construirea propriu-zisa a fisierului .ipsw. Procesul dureaza 5-10 minute. La un moment dat va fi nevoie sa iti introduci parola.

Deblocare iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0

unlock Iphone 2Spre sfarsitul procesului de construire a imaginii .ipsw vei fi intrebat daca iPhone-ul a mai fost pwned (daca la boot-are apare ananasul in locul marului). Daca nu esti sigur sau daca nu ai mai folosit PwnageTool inainte, apasa pe No.

Imaginea .ipsw a fost construita cu succes.

Resoftare iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0

 

Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0In continuare vei fi instruit sa introduci iPhone-ul in starea DFU.
Pentru a intra in DFU mode procedeaza astfel:
1. porneste iTunes si conecteaza iPhone-ul
2. apasa butonul Home si butonul Power in acelasi timp
3. dupa 10 secunde ia degetul de pe butonul Power, dar continua sa tii pe butonul Home pana cand iTunes te va anunta ca a detectat un iPhone in modul Recovery.Ecranul iPhone-ului va fi negru.

Dupa ce ai introdus iPhone-ul in DFU mode, poti inchide PwnageTool.

In iTunes, apasa tasta option (alt) si apoi click pe Restore. Cauta fisierul iPhone1,1_2.0_*****_Custom_Restore.ipsw pe Desktop.

Acum relaxeaza-te si asteapta ca iTunes sa termine treaba.
In timpul procesului de Restore/deblocare vei mai vedea cate ceva pe ecranul telefonului: logo-ul PwnageTool (ananasul) si Bootneuter, programul care se ocupa de bootloader-ul iPhone-ului. Nu trebuie sa faci absolut nimic.


Tutorial: Deblocheaza iPhone 2.0 cu PwnageTool 2.0Iphone 2 deblocat

Cand tot procesul se va fi terminat, vei avea iPhone cu firmware 2.0, deblocat si acces la aplicatiile de pe AppStore, dupa ce iti faci cont pe iTunes Store Romania (daca nu ai deja).

Daca cumva iTunes va da eroare la Restore, mai incearca o data, dupa ce ai inchis/deschis iTunes si ai deconectat/conectat iPhone-ul. Mie mi-a dat mai intai o eroare iTunes-ul, dar a doua oara a mers fara probleme. Bafta!
iPhone 2 Deblocare resoftare