Noul Telefon Apple iPhone 3G de la Apple Romania va costa 200 de dolari - Defectul lui este faptul ca pretul sau aparent de 199 dolari va pune in carca utilizatorilor si un abonament 3G destul de scump, al celor de la AT&T.

Iphone 3G va costa 200 de dolari - Telefon apple Iphone

Defectul lui iPhone 3G (pe langa lipsa camerei frontale) este faptul ca pretul sau aparent de 199 dolari va pune in carca utilizatorilor si un abonament 3G destul de scump, al celor de la AT&T. In Europa lucrurile se schimba putin, datorita legislatiei UE, care tocmai scazuse tarifele serviciilor de telefonie mobila, si a transferurilor de date. Totusi, iPhone 3G ramane o "capcana" a preturilor ridicate.
Revenind in SUA, aflam ca AT&T este in continuare operatorul oficial care va vinde in exclusivitate noul iPhone. Diferenta fata de primul iPhone este ca acum Apple nu va mai imparti profiturile cu AT&T, iar operatorul va scadea pretul terminalului cu 200 de dolari pentru a-l aduce la valoarea de 199 de dolari. Ca urmare, AT&T va dori sa-si recupereze banii pe spinarea clientilor. Desi abonamentul initial costa doar 10 dolari, veti plati pana la 160 de dolari de-a lungul abonamentului obligatoriu pe 2 ani la AT&T.

iPhone 3G

Va reamintim ca iPhone 3G va fi disponibil incepand cu data de 11 iulie in magazinele Apple si AT&T din SUA, dar si in alte 22 de tari. O alta diferenta fata de primul iPhone este faptul ca va veti activa noul telefon in magazin si nu acasa prin iTunes. O gaselnita incredibila a celor de la AT&T este faptul ca nu veti putea continua abonamentul actual (daca aveti unul), ci veti incepe unul nou de 2 ani. Fiecare client va putea cumpara un maximum de 3 iPhone-uri de la magazinele AT&T, pentru a se evita comercializarea lor pe piata neagra.

Cum deblocam un iPhone pentru a-l vinde in Romania? Va trebui sa cumparati telefonul, sa optati pentru abonamentul pe 2 ani, sa anulati apoi contractul cu operatorul dupa 30 de zile (pentru a nu fi nevoie sa returnati telefonul) si sa platiti taxa de 175 de dolari pentru terminarea abonamentului. Asta pe langa taxa de 36 de dolari pentru activare... Problema este ca nu exista inca o metoda clara de a debloca noul iPhone si se pare ca hackerii nu prea se inghesuie sa opereze cu un iPhone 3G.

Revenind la tarifele uriase ale celor de la AT&T, va informam ca iPhone 3G poate "fura" din portofelul dumneavoastra pana la 2000 de dolari. Cum se intampla acest lucru? Foarte simplu: iPhone 3G (8GB) costa 199 de dolari, abonamentul voce entry-level AT&T costa 39.99 dolari, plus upgrade de 5 dolari (SMS) si transfer de date nelimitat 3G pentru inca 30 de dolari. Astfel, veti plati 74.99 dolari pe luna, folosind noul iPhone sau mai bine zis 1799.76 dolari de-a lungul celor 2 ani de abonament. Totalul este de 1998.76 dolari (cu pretul telefonului inclus), o afacere superba pentru AT&T si o veritabila "teapa" pentru utilizator.